onsdag den 23. maj 2012

Chokolade-Hindbærmousse Kage

Ckokoladekage, hindbærmousse og friske bær på toppen
Opskriften kommer her:


Chokoladekagen:
450 g mørk chokolade (gerne 50 % eller derover)
230 g smør
8 æg
Evt chokolade- eller kaffelikør eller espresso


Hindbærmousse:
125 g frosne hindbær
1 spk sukker
1 tsk vanillesukker
1 dl. yougurt naturel
1/4 L piskefløde
2 plader husblas



Chokolade smeltes i mikroovn eller over vandbad.
I mikro: 1 minut, herefter tilsættes smør i tern, gives
yderligere 1 minut i mikroen, omrøres. Hvis det ikke
er helt smeltet kan du give det et minut mere.

Så ser chokolade-smør blandingen sådan ud


Æggene piskes i 5 minutter... ja det er faktisk lang tid

Til det bliver en fin skummet creme


Tilsæt choko-smør blandingen til æggecremen og vend
forsigtigt rundt til det bliver en lækker tyk
chokolademasse


Sådan...

Fyld dejen i en form, ca. 20 cm i diameter.
Husk at smøre formen eller bruge bagepapir.
Herefter pakkes formens bund ind i staniol.
Kagen sættes på en rist i ovnen, under risten sættes
en bradepande med kogende vand.
Bag kagen v 140 grader i ca. 25 min.

Den er stadig meget blød, når den er færdig, men skal
ligne brownien på toppen.
Afkøles i stuetemp. og sættes overdækket i 

køleskab, gerne natten over.


Hindbærmousse


De frosne hindbær opvarmes i en gryde og moses 
igennem en sigte og blandes med suker og vanillesukker
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Herefter krammes overskydende vand fra pladerne 
og husblas´en smeltes med lidt hindbærsaft i en gryde.
Tilsæt den smeltede husblas til hindbærmosen.
Yougurt vendes i hindbærblandingen.
Piskefløde piskes til flødeskum og vendes forsigtigt
i yougurt-hindbær blandingen.


Fordel hindbærmoussen over den afkølede ckokoladekage 
og sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timer.


Så er kagen klar til at blive pyntet med sommerbær.

3 kommentarer:

  1. det er jo direkte smukt... Smil Signe

    SvarSlet
  2. Kan man lave den dagen før?

    SvarSlet