søndag den 11. marts 2012

Bryllupskage


Bryllupskage


Marie og Christian blev gift for nogle uger siden, og jeg hjalp den søde søster Rikke med at lave bryllupskagen, hér ses dog kun toppen. Indeni var der drømmekagebunde med marcipan lagt sammen med lys chokolademouse og lakridsmouse, sidstnævnte var lidt et eksperiment men blev ret godt...hvis jeg selv skal sige det. 
Vi eksperimenterede lidt med forskellige opskrifter på lakridsmoussen. Vi forsøgte både med Lakridsrodspulver og Lakridspulver. Jeg synes dén med Lakridsrodspulveret blev bedst i konsistensen... og egner sig fantastisk i en lagkage med lys chokolademousse.
Men prøv selv, opskriften kommer hér:

Lakridsmousse opskrift


2,5 dl. Piskefløde
200 g Hvid Chokolade
2-3 tsk Lakridsrodspulver eller Lakridspulver
1 plade Husblas


Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle af. 
Pisk fløden meget stiv (men pas på, ikke smør)
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min
Vend flødeskum i chokoladen, tilsæt lakrids.
Tag husblas op af vandet og smelt det 10 sek i mikroovn eller
 sammen med lidt af chokoladen i en gryde.
Vend husblas i Fløde/chokolade/lakridsblandingen.
Tildæk skålen og sæt i køleskabet 1 times tid.

1 kommentar:

  1. Trevler husblassen ikke når den bliver vendt i massen?
    Og skal chokoladen køle lidt af, inden flødeskummet vendes i?

    SvarSlet